Az oroszok örülnek a Krím elcsatolásának! Szétesik-e Ukrajna, visszatér-e Magyarországhoz kárpátalja?

Ismeretes, a Krímben 2014. március 16-án tartott népszavazás résztvevőinek több mint 95 százaléka támogatta, hogy az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz csatlakozzon.

Az oroszok közel 80 százaléka szerint Oroszország számára előnyös volt a Krím elcsatolása 2014-ben, míg tavaly a megkérdezettek 60 százaléka vallotta ezt – közölte csütörtökön az Izvesztyija című, a Kremlhez közel álló napilap a VCIOM orosz állami közvélemény-kutató intézetre hivatkozva.

A válaszadók 78 százaléka szerint a Krím Oroszországhoz csatolása előnyös volt, a történtek negatív következményeiről a megkérdezettek 13 százaléka tett említést, 9 százalék pedig nem tudott válaszolni. Az Izvesztyija birtokába került adatokból kiderül az is, hogy az idén magasabb a Krím annexióját támogatók száma, mint 2014-ben és 2015-ben, amikor is a megkérdezettek 69, illetve 75 százaléka volt ezen a véleményen.

Az idén megkérdezettek 89 százaléka szerint a krími lakosoknak is előnyére vált az, hogy a félsziget Oroszországhoz került, míg tavaly 79 százalékuk válaszolt így. A válaszadók 97 százaléka ért egyet azzal a kijelentéssel, hogy a Krím Oroszország része.”

Ismeretes, a Krímben 2014. március 16-án tartott népszavazás résztvevőinek több mint 95 százaléka támogatta, hogy az Ukrajnához tartozó autonóm terület Oroszországhoz csatlakozzon. A részvételi arány meghaladta a 80 százalékot.

Közben Kelet-Ukrajnában egyre hevesebb harcok dúlnak az oroszbarát szakadárok és az ukránok között és egyre többet lehet hallani, hogy Ukrajna keleti részén a lengyel többségű részeken is mozgolódnak. Szétesik e az egykori szovjet tagköztársaság és kinek jutnak darabjai?

Forrás

Tetszett az írásunk? Akkor oszd meg másokkal is!

Címkék