Divattörténeti esemény – elkelt a világ legdrágább táskája

Rekordáron, több mint 300 ezer dollárért (84,7 millió forintért) kelt el egy mattfehér, himalájai krokodil bőréből készült, gyémántokkal díszített Birkin-táska a Christie’s hongkongi árverésén.

Az árverési ház “divattörténeti eseményként” értékelte a retikül hétfői eladását, mivel aukción korábban még sohasem adtak ilyen csillagászati árat női kézitáskáért.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-2.jpg

A CNN beszámolója szerint a mattfehér női táska himalájai krokodilbőrből készült 18 karátos fehérarany zárral, gyémántdíszítéssel.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-5.jpg

A luxusdivatcikket egy magát felfedni nem kívánó ázsiai eladó bocsátotta árverésre. A licitálás 300 ezer 168 dollárnál zárult.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-3.jpg

Victoria Beckham és egy Himalyan Nilo Crocodile Birkin

A Christie’s közleményében hangsúlyozta, hogy a gyémántokkal kirakott krokodilbőrtáskákból évente egy vagy két darab készül, ezért a legritkábbak közé tartoznak. Az aukciósház felhívta a figyelmet a táskák egyedi kézműves kivitelezésére.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-4.jpg

Kim Kardashian és egy 30 cm-es Himalayan Nilo Crocodile Birkin (120 000 USD)

A korábbi aukciós rekordot a tavaly szintén a Christie’s hongkongi árverésén elkelt, arany- és gyémántdíszítéssel készült krokodilbőr Birkin-retikül tartotta 222 ezer dollárral (63 millió forint). 2011-ben egy másik piros krokodilbőr Birkin-táska 203 150 dollárért talált vásárlóra.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-7.jpg

A Birkin táska Jane Birkin brit színésznő nevét viseli. A sztár tavaly júliusban arra szólította fel a táskákat forgalmazó Hermés divatcéget, hogy a krokodilbőrből készülő táskáikhoz ne használják a nevét, mert nem tartja etikusnak, ahogy a bőrükért tartott krokodilokkal bánnak.

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-8.jpg

hermes_birkin_ta_ska_vila_g_legdra_ga_bb-6.jpg

Címkék