A zacskós “rizs” meghódította a világot! Döbbenet, hogyan készül ez az alapétel!

Egyre többfele olvasni arról, hogy az üzletekben kapható, viszonylag olcsó zacskós rizs is már a hamisított élelmiszerek közé tartozik, azaz köze sincs a valódi rizsszemekhez, hanem úgy készül, ahogyan a tojás is, tyúkok nélkül, pórból. 

muanyag-rizs

 A Healthy Life Story nevű oldal tette közzé a megdöbbentő hírt, hogy a műanyagból gyártott rizsszemek már Európába és Indonéziába is eljutottak. Az új “terméket” először Kínában, majd Vietnámban és Indonéziában dobták piacra. A gondot az okozza, hogy szinte tökéletesen hasonlítanak az apró készítmények az igazi rizsszemekhez, így nagyon nehezen lehet megkülönböztetni a hamis terméket az eredetitől, főképp, akkor, amikor össze is keverik.

Egyes hírforrások szerint a műanyag rizst édesburgonya, krumpli és szintetikus gyanta keverékéből készítik, így akár gyomorpanaszok, vagy nagy mennyiség elfogyasztása után mérgezés is kialakulhat. A legjobb módja annak, hogy meggyőződjünk arról, hogy a zacskózott rizs valódi-e, ha pár szemet megpirítunk egy serpenyőben. Ha lángra kap és furcsa szagot áraszt, akkor inkább ne fogyasszuk el, mert veszélyes anyagokat tartalmazhat.

Címkék