Letartóztatták a Facebook egyik vezetőjét Brazíliában

A Facebook és latin-amerikai alelnöke, Diego Dzondan úgy kerül a képbe, hogy a Facebook megvásárolta a WhatsAppot.

A brazil hatóságok letartóztatták a Facebook latin-amerikai alelnökét, mert a közösségi oldal nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal egy droggal kapcsolatos nyomozásban. A nyomozás a WhatsApp egyik felhasználóját érinti.

A hatóságok akkor tartóztatták le az alelnököt, amikor épp munkahelyére tartott São Paulóban.

A hatóságok közleményt adtak ki az esettel kapcsolatban. Eszerint a Facebook/WhatsApp sorozatosan visszautasították az együttműködést a hatóságokkal különböző ügyekben, mint szevezett bűnözés vagy drogokkal kapcsolatos visszaélések.

A WhatsApp csalódottságának adott hangot közleményében. Azt állítják, hogy a szolgáltatás felépítése miatt nem tudnak releváns információt adni. Minden tőlük telhetőt megtettek, és nem értenek egyet a rendőrség lépésével. A Facebook még értetlenebbül áll az eset előtt, hiszen a WhatsApp külön szervezeti egység, hiába vásárolták fel azt. Emiatt a Facebook egyik vezetőjének letartóztatása extrém és aránytalan.

Brazíliában tavaly decemberben két napra blokkolták a WhatsApp elérhetőségét, mert nem működtek elő a nyomozásban. Dzodan tavaly június óta a latin-amerikai részleg alelnöke, előtte a Software AG elnöke volt, még korábban több vezető pozíciót is betöltött az SAP-nél. (bulvarhetes.hu)