Rálőtt támadójára egy volt Magyar Nemzetes újságíró

A jelenleg Székelyudvarhelyen dolgozó újságíró gumilövedékes fegyverrel védekezett, de eközben még két embert megsebesített

Szőke László egy baleset folytán fekszik kórházban (jobboldalt). Baloldalt a véletlenül megsebesített egyik szemtanú látható.

Önvédelmi gumilövedékes fegyverét használva védekezett szombaton hajnalban egy székelyudvarhelyi szórakozóhelyen Szőke László, az Udvarhelyi Híradó helyi napilap főszerkesztője – közölte a Székelyhon.ro hírportál.

A főszerkesztő elmondta, hogy szombaton, a szórakozóhelyen  hajnalban verték meg, kétszer. Az első után a támadó rövid időre távozott, majd visszatérve, folytatta. Szőke László, miután többször is kérte a bár vendégeit, hogy hívják a rendőrséget, és ezt senki sem tette meg, fegyvert rántott és lőtt. A lövések után egyből hívták a hatóságokat.

Szőke László az elmúlt években többször megfenyegették, és meg is támadták, mert tényfeltáró cikkeket írt a székelyudvarhelyi alvilágról. 2014 májusában is kellett használja a gumilövedékes fegyverét, amikor székelyudvarhelyi lakhelye előtt támadtak rá. (via: 444.hu)